Navigera dig fram här   Tisdagen den 26:e oktober 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15237  
  Antal nyheter: 5661  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 1884 st  
  Igår: 5050 st  
  Denna månad:
116799 st
 
  Föreg. månad:
218299 st
 
  Totalt: 78109483 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. Mtech94
3. Mark
4. Alesta
5. donzparker25
6. sara19
7. millsjoan
8. crystalbr8wn
9. Micke61
10. YYJJJ
 
 
Här är du: I tidningen: 2021, nr 3 > Artikel: TOBE, Novo V3 Monosuit & handskar
 

 
 

TOBE, Novo V3 Monosuit & handskar


I förra numret skrev jag en sammanfattning om hur jag upplevt utrustningen från TOBE, då kollade vi på hjälm samt skor. Nu är det dags att se över hur handskar samt monosuit har fungerat ute i fält.

Novo V3 Monosuit har varit mitt primära klädesplagg denna vinter, första gången jag testar att köra med overall istället för jacka och byxor. Jag blev tidigt positivt överraskad över hur rörlig man känner sig, samt att det blir en helt annan känsla med tillhörande skyddsutrustning. Det blir mer utrymme för att bära harnesk under, klädesplaggets passform känns genomtänkt för just detta. När det kommer till att hitta rätt storlek (något jag var lite orolig över) så var det väldigt enkelt. TOBE har en tillhörande storlekstabell på sin hemsida där man tar några enkla mått på sig själv, sedan är det bara att följa anvisningarna. Detta var exakt vad jag gjorde och overallen sitter perfekt. Den är väldigt enkelt att ta på sig, bara hoppa i och dra åt över axlarna. TOBE har en hel uppsättning monosuits med olika passform, så man kan välja på lite loose fit eller något som sitter mer tight. Min variant är utan foder, då jag helst kör lager på lager så man kan anpassa beroende på temperatur. Det finns även att välja med foder. Materialet har ännu inte svikit mig, vatten eller vind stoppas effektivt upp. Skalet är ganska tunt så det är kylan i sig man måste anpassa sitt underliggande lager efter. Passformen känns riktigt bra och jag har inga problem att röra mig. Det enda som jag funderar över är att kragen är väldigt hög, även om den har ett blixtlås för att göra den vidare. Den går upp lite väl långt mot hjälmens undre kant. Ser vi till övriga funktioner så finns det gott om fickor i olika storlek. Dessa hittar vi längs benen, samt utsida och insida av bröstet. En av bröstfickorna på insidan är gjord för mobilen med en plastficka som man kan röra för att aktivera skärmen på telefonen. Så man behöver inte ta fram den för att kolla upp sin eventuella popularitet. Det finns även lås för ventilation att öppna om man vill släppa in mer luft in på kroppen. Dessa fungerar riktigt bra om man är på väg att börja svettas. I övrigt känns hela plagget väldigt slitstarkt. Jag kör ofta bland grenar som piskar mot kroppen, än så länge har jag inte ens sett en repa på materialet. Längst ner på benen har vi även förstärkning som står emot att man nöter mot skoterns sidor. Längst ner på benen har vi såklart snölås, dessa är enkla att få runt skon och har ett fäste i fronten som man kan fästa. Problemet som ibland uppstår om man vandrar omkring i djup snö är att de åker upp över skons bakre kant. Jag hade gärna sett en mer åtsittande passform, alternativt att det även fanns ett fäste baktill. Överlag är jag riktigt nöjd med Novo monosuit, detta är nog TOBE's starkaste sida, där kvalité och passform känns perfekt. Som det känns nu kommer jag att fortsätta med denna typ av plagg och för er som är intresserade, ta en titt på deras hemsida. Det finns en uppsjö med modeller att välja på.

Missa inte alla nyheter och tester.

Prenumerera
Prenumerera och spara 171 kr och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa ditt nummer i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se