Navigera dig fram här   Tisdagen den 26:e oktober 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15237  
  Antal nyheter: 5661  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 1881 st  
  Igår: 5050 st  
  Denna månad:
116793 st
 
  Föreg. månad:
218299 st
 
  Totalt: 78109477 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. Mtech94
3. Mark
4. Alesta
5. donzparker25
6. sara19
7. millsjoan
8. crystalbr8wn
9. Micke61
10. YYJJJ
 
 
Här är du: I tidningen: 2021, nr 3 > Artikel: KLIM Tomahawk - Produkttest
 

 
 

KLIM Tomahawk - Produkttest


I förra tidningen kunde vi skriva om hur detta plagg klarade sig i tunga snömängder. Sedan dess har vi haft det varmare och faktiskt en del regn och just en av helgerna med rejält med regn var vi i Hemavan och körde några av de modifierade snöskotrarna vi skriver om i detta nummer. KLIM plagget fick en tuff genomkörare och test av tåligheten mot rejält med väta.
KLIM använder Gore-Tex som sitt andande material, som tillsammans med det yttre tyget skall se till att håll borta fukt och väta men även andas ut det som kommer inifrån.
Vi kan säga att den dag som var värst kan liknas med en regnig sommardag med återkommande lätt regn som svepte ned från himlen. Efter att man kört hela dagen i detta väder var man lite förvånad att man fortfarande var torr på insidan av kroppen under Tomahawk plaggen. I en av de värsta skurarna lyckades regnet komma igenom på ett ställe framtill. Det tog et tag att lokalisera var det smugit sig in. Vi kunde till sista komma fram till att det antagligen var en dragkedja som inte riktigt tätade längst upp i toppen. Antingen på grund av att den inte varit riktigt bra stängd eller att regnet till slut lyckats klämma sig igenom då man satt ned och plaggen kommit i någon vinkel som gjorde att dragkedjans tätning inte höll emot. Oavsett anledningen så går det inte annat än att ge högsta betyg till KLIM Tomahawk som regnkläder. Har kört många gånger i riktigt dåligt och blött väder och många plagg blir till slut blöta efter ett par timmars användande och regn som piskar mot tyget. Men inte dessa.

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se