10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > Nu är den amerikanska racingen igång

Nu är den amerikanska racingen igång
Gustav Sahlsten vann 10 000 USD

Gustav Sahlsten tog hem Dominatorn under sitt första proffsrace i staterna! Stort!! Sedan vann Elias Ishoel och Cottew på lördagen. Bra svenska resultat med Emil Harr i spetsen.

AMSOIL DOMINATOR gick till Gustav Sahlsten!
AMSOIL Dominator har fört med sig intriger och spänning till starten av snocrosssäsongen i mer än ett decennium. Men en ryttare har aldrig tagit hem 000 på sin första tävlingsdag i proffsklassen, i sitt första lopp i USA, förrän fredagskvällen i Ironwood kom till stånd. Flera ögonblick på fredagen spelade en avgörande roll för att Gustav Sahlsten vann Dominatorn. Elisa Ishoel ledde Sahlsten i den andra omgången när den regerande mästaren ramlade av sin skoter. Hunter Patenaude fick svart flagg när han tjuvstartade i tredje omgången.
Banan var väldigt tajt och jag visste att det var viktigt att vara med i täten i ett sådant här race, säger Sahlsten. "Jag var tvungen att göra ett stort drag, och det fungerade. Det är bra för mitt självförtroende inför morgondagen."
Harr slutade tvåa, med förra årets vinnare, Kamm, på tredje plats.

Elias Ishoel

PRO AM WOMEN: Malene Cottew var ute efter en snabb start i sitt titelförsvar i Pro AM Women, men det gick lite för snabbt eftersom Cottew tjuvstartade och var tvungen att blanda sig längst bak i det 12 ryttare stora fältet.
Det gjorde att Inanna Hauger tog ledningen, och det var något som hon inte var villig att ge upp. Hauger var som på räls i täten och ledde loppet från start till mål. Tasha Lange fick jobba sig upp på en tidig fjärdeplats och upp på andraplatsen bakom Hauger på varv fyra.
När det gäller Cottew rusade hon genom fältet och tog sig upp på den sista pallplatsen på det sista varvet.

Lördagen betydde att Elias Ishoel var tillbaka på toppen
Bara ett fåtal har vunnit så mycket som Elias Ishoel. Ski-Doo-föraren har dominerat under det senaste halva decenniet och vunnit fem raka mästerskap. Han gick in i säsongen frisk och motiverad av ett djupt, konkurrenskraftigt fält som förstärktes av ett par lovande rookies i Lebel och Bester.
Elias fick en nästan perfekt start. Efter att ha vunnit sitt andra heat kom Ishoel till start ren och snabb och tog starten och en tidig ledning. Han tog sig an Mt. Zion-banan med sin karakteristiska snabbhet och aggressivitet, drog ifrån fältet och tog hem premiärsegern.
Det var ett tremannalopp bakom Ishoel om andraplatsen. Sahlsten höll andraplatsen tidigt, men Emil Harr ökade farten efter de första varven och säkrade andraplatsen. Kody Kamm skulle komma tillbaka efter en dålig start för att komma in i mixen, så småningom spåra upp Sahlsten och flytta upp på en tredje plats, tillsammans med sin Judnick Motorsports-teamkamrat Harr på pallen.

Gustav Salomonsson startade inte i helgen på grund av en skada som han valde att ta hand om i stället för att riskera säsongen.

Pro Lite
Snacket under lågsäsongen kring Pro Lite-fältet har kretsat kring rookien Crayden Dillon, och 2023 års Sport-mästare levde upp till hypen på lördagskvällen.
Dillon hade siktet inställt på en stabil start på sin rookiesäsong i Pro-klassen, men han hade en del arbete att göra tidigt i loppet för att komma in i pallstriden. Dillon startade utanför topp fem, begravd i en talangfull blandning av cyklister som ville jaga ikapp den tidiga tävlingsledaren Adam Ashline. Men Dillon var tålmodig tidigt och arbetade sig upp till andra plats på varv tre innan han arbetade sig fram och körde om Ashline på varv sju. Därifrån pressade Dillon hårt och öppnade upp en ledning på 20 sekunder när han korsade mållinjen med sin första Pro Lite-seger i karriären.
Baily Forst höll sig nära täten i fältet under större delen av loppet och tog sig runt Ashline på varv nio. Forst skulle hålla sig kvar på andra plats, med Ashline som trea. Svenskarna då? Jo, Oskar Englund kom på en 14:e plats i finalen på sin Arctic Cat.

PRO AM WOMEN: Malene Cottews titelförsvar öppnade inte som hon ville på fredagskvällen, men det var annat ljud i skällan på lördagen.
Inanna Hauger tog återigen starten och tog en tidig ledning. Hon fick ett litet försprång, men Cottew ville framåt. Cottew körde om Cerissa Blessum på det andra varvet för att komma efter Hauger, men det skulle dröja ytterligare tre varv innan Cottew skulle köra om tävlingsledaren. Cottew frog ifrån fältet för sin första seger för säsongen, med Hauger på andra plats och Blessum på pallen på tredje plats.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se