9. Hajen54
10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > TAPIO VINNER OCKSÅ ANDRA VM-CROSSEN I FINLAND

TAPIO VINNER OCKSÅ ANDRA VM-CROSSEN I FINLAND

DET SATT LÅNGT INNE FÖR JANNE TAPIO ATT TA SIG TILL VM-FINALEN I SKOTERCROSSENS VM. MEN VÄL DÄR SÅ BLEV DET SEGER FÖRE THOMAS ÅBERG OCH JOHAN ERIKSSON.
5000 TITTADE PÅ TÄVLINGEN SOM KÖRDES I SKIDSTADEN LAHTI, FINLAND.

5000 kom och tittade på andra deltävlingen i VM i skotercross, där de bästa nordiska förarna mötte upp. Finsk TV och ni som har YLE 1 kan kolla ikväll.
Janne Tapio hade en mindre bra start. Han missade i semifinalerna. Där Fredrik Granberg lätt vann sitt heat och Mattias Herten, Finland , toppade sitt.
Tapio fick ta till sista chansen, att gå till finalpasset.
Suverän Tapio, som vann första omgången i Norge, la sig på en 4-5 plats inledningsvis, men gasadde sedan upp isg och efter några varv tog han hand om ledningen.
Thomas Åberg gjorde återigen en gedigen insats och landade på andra plats, bara några sekunder efter Tapio. Johan Eriksson styrde väl med sin Polaris och knep en fin tredje plats. Lars Trazan Eriksson var finalpassets klara utropstecken med att ta en fjärde plats på sin Lynx. Fin femma Per Nordholm. Mattias Herten kom sexa och en annan fin insats kom genom Stefan Sundström, bodensaren knep en sjunde plats. Emil Öhman, den unge talangen från Älvsbyn din åtta. Nionde plats Andres Ljungberg. 11:e plats Peter Eriksson. Fredrik Granberg var mycket tänd i detta VM, men efter en suverän styrning i semi, då han vann, gick det sämre i fortsättningen. De trecylindriga Yamahan började misstända i finalen och med enbart en cylinder är man chanslös. Det blev en 13:e plats.
- De svenska förarna gjorde en mycket bra insats, säger Bertil Siklund, SVEMO och skoterboss.
-Jag är mycket nöjd och de ska bli spännande att se vad som händer i Östersunds VM-final.
Janne Tapio hann med att vara alla utom de fem främsta på den 900 meter långa banan som var mycket tuff och kördes i 20 varv.
Sammanlagt toppar Janne Tapio efter två raka segrar och nu handlar det bara för Janne att bevaka sina placering i finalen i Östersund. Bra med Thomas Åberg och Johan Eriksson. Detta är den trio som ska göra upp vem som vinner VM-guldet. Men solklar favorit är Janne Tapio som har 50 poäng, Åberg 44 och Johan E 38.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se