7. Herbert
8. allimac32
9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > PETER ERICSON, LYNX VINNER VM-FINALEN I SCHWEIZ!JOHAN ERIKSSON TVÅA!

PETER ERICSON, LYNX VINNER VM-FINALEN I SCHWEIZ!JOHAN ERIKSSON TVÅA!
PETER ERICSON MED SIN LYNX VINNER VM I SCHWEIZ OCH SÅ HÄR GLAD ÄR HAN EFTER SITT LIVS SKOTERLÖP!

DET VAR INGEN HEJD PÅ DE SVENSKA FRAMGÅNGARNA I VM DELTÄVLINGEN I SCHWEIZ. PETER ERICSON SKELLEFTEÅ PÅ EN LYNX GJORDE SITT LIVS LÖP OCH VANN FÖRE JOHAN ERIKSSON, TEAM WALLES PÅ POLARIS.
PETER VAR 13 SEKUNDER FRÅN ATT VARVA VÄRLDSMÄSTAREN JANNE TAPIO!
-VILKET RÄJS, JUBLAR PETER TILL SKOTER.SE!

Redan på första varvet ryckte Peter Ericson åt sig starten och tog den mycket branta backen till första kurvan på ett fenomenalt vasst vis. Johan Eriksson, som hade haft trassel i kvalet och via sista chansen klivit med i finalpasset, hängde på.
Efter tre varv hade Peter ryckt åt en klar ledning.
De tunga finska förarna Tomi Ahmasalo och Janne Tapio låg längre bak i fältet av finalen, som skulle köras över 20 mycket svettiga varv. Banan var tämligen slagig och klurig. Tomi kom iväg som femte förare och flerfaldige VM-mästaren Janne T nionde, men båda de finska förarna jobbade upp sig.
Peter hade ett härligt flyt och hade inga problem att hålla de övriga stången och gjorde sitt livs löp och vann tävlingen.
Notera detta. Peter var 13 sekunder ifrån att varva världsmästaren Janne Tapio. Det ni!
-Kanon, allt flöt perfekt, säger Peter E till skoter.se alla läsare. Han omsvärmades direkt efter målgång av massor av fotografer och även TV fanns på plats.
Det blev alltså dubbelt svenskt i topp!. Johan Eriksson gjorde en allt igenom gedigen insats och bevakade sin andra plats. Tomi Ahmasalo tog tredje och Janne Tapio fjärde.
-Jag är verkligen nöjd och vill tacka mina mekar pappa Thomas och Jörgen Mikaelsson för allt fint jobb man lagt ned. Vi satsade åtta timmar stenhård test i banan i går och det gav resultat. Lynxen gick helt underbart, säger Peter.
Vi ska komma ihåg att Peter i år äntrade det nya märket och har haft en tveksam start, men nu flöt allt bra och seger i första VM-deltävlingen.
-Nu ska vi ladda upp för morgondagens tävling och det gäller att grejerna håller, säger Peter och ville ta hela skotervärlden i famn.
Två svenska förare i topp!
Fantastiskt.
Förarna har just gått i mål och det var stundtals kaos med varvräkning och någon resultatlista officiell är ännu inte klar!

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se