10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > SMK SÖDERHAMN SAMLADE NYBÖRJARE

SMK SÖDERHAMN SAMLADE NYBÖRJARE
PONTUS ANDERSSON HADE SKOJ I SÖDERHAMN.

SMK SÖDERHAMN PROVADE PÅ EN ANNORLUNDA TÄVLING FÖR ATT LÅTA NYA FÖRARE PÅ DET TREVLIGA MED SKOTERCROSS.
EN LYCKAD TILLDRAGELSE.

Lyckad snöskotercross premiär för SMK Söderhamn.

Det blev en lyckad premiär för SMK Söderhamn när man arrangerade typ ”en enklare” snöskotercross tävling på Helsinge Motorstadion i Söderhamn på lördagen den 28 januari.
Här fick inte tävlande som plockat poäng i större serier delta och till start kom det 32 ekipage och fördelningen var 20 st. i Open klassen som inkluderade damer. I ungdomsklasserna blev det 12 st. på startlinjen som delades upp i två klasser med ungdom 12 till 13 år och 14 till 16 år.
ALEXENDER BERGLUND, UNGDOM OCH FRÅN HEMMAKLUBBEN

Arrangörs klubben hade endast representation av tre stycken förare själva med en i open klassen genom Görgen Ottosson som tyvärr fick maskinproblem i kvalen och avstod start i finalen.

Bättre gick det för SMK ungdomarna Robin Ottosson och Alexander Berglund som plockade duktigt med poäng i alla sina tre heat där dessa belönades med en fjärde plats för Robin och Alexander tog mest och fick kliva högst upp på prispallen när snöröken hade lagt sig på den 770 meter långa snöskotercrossbanan.

I gruppen ungdom 14-16 så blev det Ockelbo SK dominans när Pontus Andersson, Ockelbo SK gjorde det mesta poängplockandet tätt jagad av sina klubbkompisar Daniel Landin och Dennis Jonsson som tog hand om topp placeringarna efter de tre räknade heaten.

I den större klassen Open som tog hand om alla som var äldre än 16 år och damer bjöd på fyra tuffa kvalheat där man gjorde upp om möjligheterna att delta i A eller B – finalen då det var 20 startande i klassen. Här var det uppdelat så att det skulle bli tio startande i respektive final, som kördes i tio minuter plus två varv.
Men maskin och tekniska problem gjorde att endast 7 stycken körde B – final.
Här var det startnummer 1 Johan Nordström, Ljusdals MK som tog kommandot direkt i starten och sedan bara låg och bevakade bakåt med säker marginal under resterande del. Närmast bakom kom Ove Lind, Ockelbo SK som jagade duktigt med uppvaktning från Filip Johansson, SMK Gävle i hasorna på upploppet. Längst resväg till tävlingen hade Andreas Jonsson från Storuman och han tog en fjärde plast efter sin långresa till Söderhamn.

För A –finalen blev till med en tuff inledning och det krokade ihop sig för deltagarna i första svängen efter det stora platå hoppet där det blev trängsel och Micke Skog, Ockelbo SK kunde smita i väg med Woxnadalens åkarna Nicklas Woxberg och Lars Åke Junevik i hasorna. Med i top fyra inledningsvis fann även Peter Lindblom även han för Woxnadalens MK, men Peter fick ge sig senare och tappade placeringar när ännu en WMK åkare genom Roger Andersson smet förbi och här jagade även Borlänge SK:s Fredrik Eriksson placeringar efter att suttit fast i röran efter platå hoppet . Micke dominerade även han helt med kontroll på konkurrenterna denna dag på banan och vinner A - finalen.

Resultat Snöskotercross Helsinge Motorstadion 28/1.