9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > PETER ERICSON,LYNX VINNER VM-DELTÄVLINGEN I NORGE - PÅ VÄG MOT VM GULD!

PETER ERICSON,LYNX VINNER VM-DELTÄVLINGEN I NORGE - PÅ VÄG MOT VM GULD!
Daniel Olofsson med sin Ski-Doo var med och krigade i VM:et vann ena VM-kvalet, men tvingades kliva av finalen i bra position.

NU BÖRJAR DET ATT HANDLA OM VM-GULD FÖR LYNX-FÖRAREN PETER ERICSON. SEGER I DEN TREDJE TÄVLINGEN I NORGE IDAG OCH HAR NU 14 VM-POÄNGS FÖRSPRÅNG INFÖR FINALEN I FINLAND.
SVENSKA FÖRARNA JUST NU IN I NORDEN BRA.

Peter Ericson, Skellefteå stormar fram emot en VM-titel. I dagens tävlingar på en isig och knepig norsk VM-bana blev det full pott VM-poäng.
Janne Tapio med sin Lynx tog starten följd av Daniel Olofsson, norske Heggeli, Peter och Johan Eriksson.
Efter ett några varvbörjade det hända saker i det mycket hårda tempot. Daniel Olofsson laddade mycket hårt efter ett krön och blev stående, Peter dånande in Daniels Ski-Doo, men kom loss. I samma veva snurrade Janne Tapio och helt plötsligt var Peter uppe i täten och ryckte ifrån rejält de övriga.
-Ja, såg att jag fick ett enormt försprång och bestämde mig för att matcha mig och Lynxen hel i mål, menade Peter.
Bakom Peter startade världsmästaren Janne Tapio en grym uppåkning, men kunde aldrig riktigt hota Peter som nu tog en ny VM-seger.
Två första platser och en andra plats är facit hittills för skelleftegrabben som just nu är i sitt livs form. Har hittat helt rätt på sin nya maskin, Lynx.
14 poängs försprång inför kommande helgs final i Finland.
-Ja, det var en fin tävling och vi har hittat allt rätt med Lynxen för närvarande. Men mycket kan hända i sista VM-tävlingen, säger en mycket glad Peter efter att ha hyllats av sina fans i den norska VM-orten.
Olofsson och Jörgen Backman kunde också gasa in bland de sex främsta.Bra även om Daniel nog hade ställt in sig på en pallplats. Startar han i finalen i Finland blir han en giftig utmanare.
Dubbelt Lynx blev då Janne Tapio alltså tar andra platsen, hemmasonen Heggeli tredje plats. Johan Eriksson fick problem i finalen, då boggien lämnande in och han fick kämpa hårt, men lyckades ta en fjärde plats. Och har chans att ta en medalj i VM-finalen.
Vi kan ocksp konstatera att de svenska förarna just nu är bäst i vad då Världen, knappast men in i Norden bra!