10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > SALEMARK JR VINNER DIREKT I SENIORPREMIÄREN

SALEMARK JR VINNER DIREKT I SENIORPREMIÄREN
JOMENVISST. I SIN FÖRSTA START SOM SENIOR VINNER CRILLE SALEMARK!

CRILLE SALEMARK VANN SM I STORA UNGDOM I LÖRDAGS(SKELLEFTEÅ) NU VAR DET DAGS FÖR FÖRSTA START SOM SENIOR. DET BLEV VINST DIREKT I NOSKA NORDREISA IDAG!

Vid sin första start som seniorförare så vinner Crille Salemark sin första tävling i Norge. Den färske juniormästaren startade i Nordreia och hade ett ruskigt bra tempo i sin Arctic Cat och vann lätt sitt första seniorheat.
Banan var av stadioncrosstyp och kördes i centrum av den norska orten. Varje år tävlar man i Nordnorge på olika banor, omtyckt med olika kringarrangemang för förarna. Egentligen är det 14 dagars race i Nord-Norge i april.
Salemark vinner alltså sitt första seniorheat i stor stil. En bana med både dubbel och trippelhopp, vilket den unge talangen gillar.
Det var inge dåliga förare med utan norska toppförare fick Crille möte i sin debut som senior.
-Skönt att kunna vinna direkt i seniorklass, säger Salemark till skoter.se.
I klassen Juniorer 12-14 år hade Marcus Johansson otur i finalen och blev avtryckt och slutade som åtta, Johan Sundström på tionde plats. Båda ungdomarna åkte mycket fort i kvalen. Men det var tuffa tag på banan.
Tomi Ahmasalo från Finland hade en stor dag, vinner o-600 klassen före Evind Wange och en fin tredje plats för Jimmy Johansson. Emil Johansson hade otur och gick inte till final denna gång. Joel Westerlund dånande in som fin nia i klassen.
Tomi kunde sedan också vinna Racing 800 för BT Heggeli och Jostun Bitti.