9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > ALLA TRE VM- MEDALJERNA TILL SVERIGE!

ALLA TRE VM- MEDALJERNA TILL SVERIGE!
Nytt VM guld till Peter E med sin Lynx. Samama vecka som han blev svensk mästare! Foto: Magnus dewall

DET BLEV EN GRYM FRAMGÅNG FÖR SVERIGE. DE TRE FÖRSTA PLATSERNA TOGS HEM AV SVENSKA FÖRARE.
1/PETER ERICSON, LYNX
2/JOHAN ERIKSSON, POLARIS
3/VIKTOR STENMAN, ARCTIC CAT.
EN ANNAN VINNARE VAR ARRANGÖRERNA. SUVERÄN TÄVLING OCH 8000(!) TITTADE PÅ.

Det blev ett nytt VM-guld för Peter Ericson och hans Lynx. Peter lyckades med att placera sig två gånger på sjätte plats, men hade via sina tidigare VM-tävlingar byggt upp en rejäl poängskörd som hjälpte Peter att plocka hem ett nytt VM-Guld.
Niko Korsumäki från Finland

Snacka om en fin tävlingsvecka med SM och nu VM guld. Skelleftegrabben är på väg att upprepa fjolårets suveräna segersvit. Riktigt trevligt blev det också att alla tre första platserna landade I Sverige. Guld till Peter, silvret till Johan Ericson på Polaris och bronset till unge Viktor Stenman på Arctic Cat.
Massor med folk här flyger Crille Salemark fram inför huvudläktaren.

Tomi Ahmasalo, som körde en 440 Ski-Doo bland alla 600 maskiner visade sig mycket snabb även I det sista finalpasset, noterade faktiskt snabbaste varvtider med sin 440 maskin. Men Tomi kammade ju noll poäng I dagens första finalpass och var därmed utanför pallen.
Johan Eriksson tar VM-silvret

Niko Korsumäki från Finland, hår har vi en y kommande kille, 25 år gammal och kör, just det Lynx. Vinner det sista kvalheatet före Johan Eriksson och Viktor Stenman.
Johan kniper därmed silvret., men det var mycket nära att Johan skulle missas finalen. I första kvalet så gick det snett I tändningen (på maskinen), men via sista chansen så landade Johan I de två finalpassen.
Viktor Herten från Finland

Tre första platserna alltså till Sverige! Inte illa och en annan vinnare var onekligen arrangörerna I Falun. Mycket fina tävlingar och vad sägs om att 8000 tittade.
Vi lyfter på kepsen till en I allt perfekt genomförd tävling.