9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > ÖSTERSUND SKOTER BLICKAR FRAMÅT

ÖSTERSUND SKOTER BLICKAR FRAMÅT
Till vänster segraren i Pro Stock Johan Eriksson och alltid duktige speakern Christer Liljenberg. Foto:Magnus Dewall/Kramforsligan

DAGEN EFTER ARCTIC CAT CUP SÅ HAR DEN ARRANGERANDE KLUBBEN REDAN BÖRJAT TITTA PÅ NÄSTA SÄSONG.

2008 års upplaga av Arctic Cat Cup blev en stor framgång för arrangerande Östersunds SSK.
Trots att man tvingades byta arena bara fem dagar innan tävling blev det både sportsligt och
publikt en succétävling.
-Grabbarna har gjort en kämpainsats som lyckats få till banan på så kort varsel. Det är
många som jobbat både dag och natt för att vi skulle få till tävlingen. Fantastiskt roligt att
det kom så mycket folk på lördag, den bästa publiksiffra vi haft under 2000-talet, säger Jan
Engström, organisationschef för hela tävlingen.
För arrangerande Östersunds SSK känns det extra skönt att tävlingarna blev en sådan framgång efter flera år av vikande
publiksiffror.
-Vi tror att en bidragande orsak är att vi vågat flytta fram tävlingarna med senare start på dagen. Nu var det första
gången tävlingen avgjordes i elbelysning, vilket jag tror lockade publiken, säger Jan Engström.
Fredagens kvaltävlingar lockade ca. 600 betalande och lördagens publiksiffra uppgår till över 2.000. Det innebär att
mer än 3.000 personer besökt Gräfsåsen under helgen!
-Självklart är vi mycket nöjda med en så stor uppslutning. Och vi har haft fler än 20 olika media från tre olika länder
på plats vilket visar på den här tävlingens betydelse, menar Jan Engström.
PAPPAN VANN 1986
Sportsligt blev det en riktig underdog som tog hem Arctic Cat Cup-trofén detta år. Tom Johansson från Gargnäs
var totalt otippad som slutsegrare och förmodligen den mest oväntade segrare genom tiderna i denna tävling som
nu kördes för 36:e året irad. Ännu mer fantastiskt är att Toms pappa Rickard vann tävlingen 1986 och även han var
en oväntad segrare det året.
DÅLIGT DATORPROGRAM
-Vi har fått mycket beröm av förarna för tävlingen och för banan. Det strulade väldigt mycket på fredagkväll och
orsaken är helt och hållet det nya systemet med transpondrar. Dataprogrammet som Svemo tillhandahåller är inte
bra och ställde till det rejält. Under lördagen återgick vi till manuell tidtagning och varvräkning för att vara på den
säkra sidan, berättar Jan Engström.
ÄNNU BÄTTRE NÄSTA ÅR
Nu blickar klubben framåt till nästa år.
-När vi nu sett att en kvällstävling lockar så många människor så ska vi naturligtvis fortsätta på detta koncept. Och
får vi bara tillgång till en mer centralt placerad arena och kan få snötillverkningen garanterad, tror jag vi kan gör en bättre tävling, säger Engström vidare.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se