10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > SNÖSKOTERCROSS I TYDAL

SNÖSKOTERCROSS I TYDAL

Tydal i Norge är alltid populärt att besöka. Här en norsk trevlig rapport, flera svenska förare på plats.

130 kjørere på startstrek og over 200 tilskuere. Det har vel knapt nok vært kjørt så stort stevne innenfor snøscootecross i Norge før - og aldri har det vært så mange startende i en klasse - 49 i Pro Stock-klassen. Første runde i Midt-Norsk Cup i Tydal viste at våre antatt beste kjørere er i rute så langt i sesongen.
Stein Kristian Strand - VM-uttatt - vant den rekordstore Pro-Stock 600-klassen foran Lars Østby Nilsen. Etter disse fulgte 5 sterke svensker, Dahlgren, Myhr, Eriksson, Stenberg og Karlsson. I Pro Open 600 ble det nok en andreplass til Østby Nilsen - bare slått av den svenske landslagskjøreren Jörgen Backman. Hele 8 av de 10 A-finalekjørerne i Pro Open er eller har vært landslagskjørere for Sverige eller Norge, så her var det høyt nivå. Ungguttene Mats Tamnes og Ståle Østby Eggen kom begge til A-finalen Pro Open og endte på 6. og 7. plass - med bl.a. Johan Eriksson bak seg på resultatlista.
Stadig flere i dameklassen
Blant hele sju deltakere i dameklassen tok Tydal MK's Sigridur Magnusdottir en solid andreplass. Sigga vant ett heat og ble nr. to i ett og ble dermed knepent slått av Lina Kaasalainen - en av Sveriges desidert beste og mest rutinerte kvinnelige kjørere.
Norsk-svensk duell også i Juniorklassene
I juniorklassene ble det seier til Trond Christian Hegre fra Meråker i 14-16 årsklassen - Robert Lunden fra Tydal MK som i år kjører sin første sesong i denne klassen ble nr. 4. Mellom disse presset svenskene Daniel Landin og Robin Olausson seg. For klassene Junior 14-16 og Damer var dette også det første stevnet i Norgescupen.
I 12-14 år ble det hjemmeseier til Martin Nordbotn - som sammen med onkel Affe Ingstadbjørg kjører for Tydal MK.
Det er meget god rekruttering på juniorsiden i år med over 44 startende juniorer fordelt på to klasser. Det gror med andre ord godt i crossen i Midt-Norge.
Dessverre liten deltagelse i Sport
Jonas Østbyhaug var dessverre alene i Sport 600 klassen, men stilte også opp med Sport-scooteren i Pro Stock hvor han endte på endte på 20. plass - med en scooter som har bare halvparten så kraftig motor som konkurrentene. Synd at Jonas er eneste kjører i Sport 600 (luftavkjølt motor) - dette skulle være rekruttklassen, men det viser seg at de fleste heller kjører Pro Stock, som er en langt dyrere klasse å konkurrere i.
To til sykehus
Med så mange deltakere ble det en lang dag på Sellisjøbanen, men allikevel smidig og profesjonelt avviklet. Dessverre måtte to mann til sykehus - Mattias Jåma fra Snåsa var uheldig og fikk avrevet korsbånd i sitt første heat og måtte ta turen til sykehuset. Der endte også dagen for en uheldig far til en av juniorkjørerne - han falt i depotet og brakk benet - tre timer før start.
Stevnet i Tydal var første stevnet i årets Midt-Norsk Cup, som fortsatte på Melhus søndag.
Texten vi Tydal OCH nettstedet til nearadio.no.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se