9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > EMIL ÖHMAN VINNER FÖRSTA VM-TÄVLINGEN I NORGE

EMIL ÖHMAN VINNER FÖRSTA VM-TÄVLINGEN I NORGE

I DET SISTA(DET KÖRDES TVÅ)VM-HEATET VINNER EMIL ÖHMAN KLART I OPPDAL, NORGE OCH SÄKRADE DÄRMED SEGERN I DENNA FÖRSTA VM-OMGÅNG. VINNER FÖRE FINSKE FARTFANTOMEN NIKO KORSUMÄKI. FIN TREA VIKTOR STENMAN.

Här kommer vår femte rapport från cross-VM idag.
Så var första deltävlingen i VM i skotercross 2008 avklarad. Norska Oppdal var platsen och norrmännen genomförde en rapp och bra tävling. Det var också ett ärligt crossunderlag på en bred bana, där man kunde åka om på.
Som vi tidigare berättat blev det lite av antiklimax då tvåfaldige världsmästaren Peter Ericson kom till Norge, men efter att känt på banan några varv så packade teamet ihop och åkte hem. Peter var dunderförkyld och givetvis hade han inte ork att klara av ett VM. Snacka om otur, med en tidigare hjärnskakning, en skadad hälsena och nu när han kommit igen, däckad av feber.
Sista finalpasset började med att Niko Korsumäki(niofaldig finsk mästare) tar täten med sin Lynx följd av Viktor Stenman med sin Arctic Cat och Emil Öhman på Lynx. Efter halvt varv var Emil förbi Viktor och efter första varvet så klippte Älvsbyns Emil snyggt Niko och gasade iväg, saken var klar och Öhman hade en marginal på 19 sekunder i mål.
Med segern i andra heatet delar han poängen med Niko från Finland, men genom segern i det sista så korades Emil till segrare i detta första VM! Trea i mål var Viktor Stenman, som tidigare under kvalet gjort en praktvurpa, men kom strongt tillbaka och med en reservmaskin tar han en tredje plats i andra kvalet och ligger med och krigar om medaljerna.
Hannu Toppala, fyra. På sjunde plats Johan Dahlgren, som på de två heaten styrde mycket bra. Daniel Olofsson, åttonde man, Markus Evensson, nionde, Dan Lang tionde, Tom Johansson, som styrde så bra i första finalpasset landade på en tolfte plats i andra, Fredrik Granberg femtonde, Adan Renheim, en av de unga svenska förarna gjorde en mycket bra helg i sitt första framträdande i internationella sammanhang och blev i andra sextonde.
-Jag är givetvis mycket nöjd med de svenska förarna, säger Tobias Eklund, lagboss. De unga killarna som fick vara med för första gången och styra i ett VM och skaffa sig erfarenhet gjorde bra ifrån sig.
Kommande helg fortsätter VM:et i Finland och sedan blir det final i Sverige och Malå, Västerbotten.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se