7. Herbert
8. allimac32
9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > EMIL ÖHMAN HELT SUVERÄN I VM VINNER BÅDA FINALHEATEN I FINLAND

EMIL ÖHMAN HELT SUVERÄN I VM VINNER BÅDA FINALHEATEN I FINLAND
MARCUS EVENSSON, GLADDE I FINLAND OCH PASSERAR REAGERANDE VÄRLDSMÄSTAREN PETER ERICSON. FOTO:TOBIAS EKLUND

NÄR ANDRA OMGÅNGEN I VM FÖR SKOTERCROSS KÖRDES I FINLAND I DAG KUNDE INGET STOPPA ÄLVSBYNS OCH LYNFÖRAREN EMIL ÖHMAN. HAN VANN BÅDE FINALPASSEN OCH HAR MER ELLER MINDRE SÄKRAT VM-GULDET!TRE SVENSKAR PÅ PALLEN I FINLAND!

Den andra omgången i VM i snöskoter körs i Finland, några mil från Vasa.

Det öppnade bra för de svenska förarna och två ungdomar gladde stort. Emil Öhman och Adam Renheim vann var sitt kvalheat. Från kvalet kan vi notera att bland annat Fredrik Granberg och Adam Öhman åkte ut, den sistnämnde efter en krasch. Dock
Detta på en bana som de svenska förarna inte riktigt gillade.

-De hade direkt efter start en tre hopp och detta var vi emot, säger Tobias Eklund, lagbossen.
Det tredje krönet tog arrangörerna motvilligt ned.
EMIL VINNER FÖRSTA FINALEN
En lagkapten som fick se fina framgångar redan i det första finalpasset. Emil Öhman kom iväg som andra man men efter något varv ryckte han åt sig täten och såg till att han vann klart detta första finalpass. Efter strul i förra VM-omgången med krasch och annat så var det flyt på Viktor Stenman som knep andra platsen i denna första final. Peter Ericson, reagerande världsmästaren blev fyra och känner fortfarande av sina skador och förkylning han dras med. Men en verklig fin start på dagens tävlingar i Finland.
SEGER I ANDRA FÖR EMIL
Och det trevliga fortsatte i andra heatet som just har klarats av. Emil gjorde med sin Lynx en liten försiktig start, men har en härligt driv i sig och maskinen. När 4-5 varv var kvar så ledde Peter Ericson finalpasset, men Emil tog sig förbi och gasade elegant in i mål som segrare igen.

Peter fin tvåa och på tredje plats ytterligare en svensk Marcus Evensson.
Adam Renheim blev sexa och nionde Dan Lang. Jimmy Johansson, som fick hoppa in som reserv blev tionde.
Detta betyder att Emil Öhman har tagit tre finalpass segrar och en andra plats och när finalen i Malå går i april kan bara ett maskinhaveri stopp att Älvsbyn unge fartfantom blir världsmästare!
- De svenska grabbarna gjorde mycket bra ifrån sig, vi gillade kanske inte banan fullt ut, men en härlig svensk dag och enorm bredd, menade en mer än nöjd lagboss.