7. Herbert
8. allimac32
9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > EMIL ÖHMAN VINNER OCKSÅ STOR CROSS I FINLAND SNOW STAR CUP-

EMIL ÖHMAN VINNER OCKSÅ STOR CROSS I FINLAND SNOW STAR CUP-
Niko Korsumäki(bilden) fick på hemmaplan stryk igen av färske världsmästaren Emil Öhman.Foto: Magnus Dewall

DIEKT EFTER SEGERBANKETTEN I MALÅ DROG FÄRSKE VÄRLDSMÄSTAREN EMIL ÖHMAN TILL FINLAND OCH STATUSLADDADE FINSK TÄVLING.KLOCKREN SEGER IGEN.
LASSE LUNDBERG, ÄVEN HAN ÄLVSBYN, VINNER SPORT 600-KLASSEN.

Det kördes CROSS idag söndag i finska Rovaniemi. På plats fanns en hel hoper av snabba förare. I Pro Open var Emil Öhman på plats, kom direkt från segerbanketten efter vinsten i VM:et i Malå. Givetvis var Emil taggad att kunna vinna i Rovaniemi där Lynx har sin fabrik och visa alla där hur bra han är.
;Men finalpasset kunnat börja lite bättre. Emil missade inledningsvis och kom iväg som fyra, efter ett tag hade han arbetat upp sig till en andra plats efter snabbe Niko Korsumäki. Och när Niko missade ett av de kluriga hoppen, så var Emil förbi och vann överlägset och kunde varva en mängd förare i Pro Open och visade att han är en värdig mästare.
En annan fin seger blev det också för Lynx-föraren (också Älvsbyn) via Lasse Lundberg, som gör sin livs bästa säsong. Vann helt nyligen SM-guld och nu på finnarnas hemmabana fick ta en ny seger, detta efter en mycket het och tuff duell med Wille Lehtisalo.
- En skön seger att vinna med en Lynx på hemmaplan, säger Lasse. Du ska bara se pokalen den är hur hög som helst.
På tal om Lasse så ligger han också till väl i finska mästerskapet och drar igen upp till Finland och start i Finska Mästerskapsfinal.
-Jag ska försöka ta en medalj där också, säger en glad Lasse.
Men det blev fler fina svenska segrar. Jessika Niska toppade damernas klass före Anna Carin Karlsson, som körde en lånad maskin den här gången. I juniorklassen var Mikael Johansson, Malmfältets duktige junior bäst. Fyra där kom Anton Dahlqvist och femma Johan Sundström.
I Pro Stock hade Markus Lundberg otur då en dämpare gick han vurpade på möjligheterna att köra vidare.