Här är du: Nyhetsarkiv > KUL PÅ GRÄS I LÖHAMMAR

Prisutdelning: 1:a Patrik Erixon 2:a Mikael Klausner 3: Jonas Hedberg FOTO:IRENE ÅSTRÖM

Löhammars-racet OCH Östhammar MK stod för denna populära gräsbanetävlig.
Vinner gör Patrik Erixon med en Banshee försedd med en skotermotor från Arctic Cat!
Vi fanns förstås på plats.

På en stor åker i Löhammar arrangerar de varje år denna gräsbanetävling för mc-solo, sidvagn och quadrace.

En tävling som drar mycket publik och tävlingsförare blir bara fler och fler, i år kom det 16 stycken quadförare och man kan bara buga och bocka när det kommer långväga entusiaster som Micke Klausner från Karlstad och Robert Rosenqvist från Arboga som tar sig till en gräsbanetävling, men som sagt den här gräsbanan är poppis, då den är riktigt snabb, ganska lång allt kan hända under ett heat.
Långväga entusiaster Vänster Robert Rosenqvist Arboga,Mikael Klausner från Karlstad.

Och det gjorde det även denna gång, av totalt 16 quadar var det bara 4 stycken 450 maskiner som ställde upp mot värstingcyklar som tex Ducati 748 maskiner, för att inte tala om Patrik Erixon som vann med sin Banshee Artic-Cat 700 med skotermotor. Men självklart hängde 450 förarna med och heaten blev bara mer och mer spännande då placeringar ändrades längs banan och precise innan målflaggan.

Våra två unga talanger Olle Deak och Jonas Hedberg ville verkligen ta för sig på denna tävling och det gjorde de, att se dem ta plats efter plats på banan, och för Jonas med sin KTM gick det bra, en tredjeplats, Olle var riktigt nära men räckte inte riktigt, men en 4:e plats med dagens startfällt är riktigt bra. Och för Micke som åkt från Karlstad lyckade också bra med en 2:a plats efter att ha fajtads mot en GasGas/ Ducati 748, men den höll inte hela sista finalheatet.

Patrik Erixon vann överlägset med sin cykel, vilket han även gjorde förra året, men absolut måste han även som alla andra kämpa sig igenom starten och första kurvan, det är ju där mycket kan hända innan det blir mer utspritt på banan. Tyvärr så hände det för Roger Jansson och Dennis Karlsson som körde ihop genom kurvan och fastnade i varandra så de blev ståendes ett bra tag innan de kom loss.
Men loss kom de och körde som aldrig förr och Dennis tog en 5:plats.
TEXT OCH FOTO:IRENE ÅSTRÖM