9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > BLOGG - Emma Karlsson #5

BLOGG - Emma Karlsson #5

I helgen var jag upp till Arjeplog och körde 3 tävlingar. Back tävlingarna som skulle vara på fredag och söndag blev på crossbanan eftersom det var för lite snö i backen. Men för mig gjorde det inte alls något. Så vi körde 2 varv på crossbanan istället.

Jag åkte upp till Arjeplog redan på torsda kväll och kunde bara ta det lugnt hela dagen på fredagen och ladda inför tävlingen som skulle vara på kvällen. Vi var 3 tjejer som va anmälda till fredagens tävling, det är verkligen synd vi är så lite tjejer, men vi körde ändå. Helgen började inte så bra, när vi skulle starta skotern på fredag eftermidda så "bööa" den, den ville inte alls gå. Tillslut så stod det 5-6 stycken runt skotern och kasta verktyg hit och dit och försökte få ihop den innan start. De fick till skotern så den gick bättre än innan iallafall. Starten var väldigt viktig på den här tävlingen, eftersom det bara va två varv så gick det väldigt fort. Vi körde 3 heat och sedan en final. Jag vann den här tävlingen och det kändes verkligen som en bra start på säsongen. Så efter tävlingen var det bara hem och lägga sig och sedan ladda upp för nästa tävling som skulle vara på samma bana.

På lördagen var det SNOX tävling, då körde vi 4 varv i kvalen och 8 varv i finalen. Vi var 11 tjejer som var anmälda till den tävlingen. Roligt att vi blev några tjejer då. Första heatet fick jag väldigt mycket mjölksyra i armarna men kunde ändå köra in min som 2a i första heatet. 2 heatet var jag mer uppvärmd och fick inte lika mycket mjölksyra. blev 2a ut i första kurvan efter start och körde in i mål som tvåa även detta heat. Sista heatet kändes körningen lite bättre. Tog starten och höll den placeringen in till mål. I finalen var jag två ut i första böj och hamnade bakom en tjej och fick snösprut efter varje grop, så det blev bara tyngre och tyngre. Men höll min 2ndra placering in i mål i finalen.

Söndagens tävling gick fort, det var inte lika mycket folk som var anmälda, fast i tjejklassen var vi 6-7 stycken som körde. På morgonen kände man att man var ganska trött och stel i kroppen efter alla heat man kört hittills under helgen. Hann även med en vurpa under tävlingen. Körde in mig som 3a i finalen.

Efter den här helgen så kommer jag hem me tre pokaler av 3 tävlingar, ond nacke och bra träning inför resten av säsongen! Nu ska skotern, bussen och jag lagas ihop innan nästa tävling som blir i Storuman 27 Dec.