Navigera dig fram här   Fredagen den 11:e oktober 2024
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
 
  »  Inbjudan
 
 
  »  Tävlingskalender
 
 
  »  Regler
 
 
  »  Arkiv Racing
 
 
  »  Tidigare nummer
 
 
  »  Resultat
 
 
  »  WSR/USA Resultat
 
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15297  
  Antal nyheter: 5825  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 46989 st  
  Igår: 54681 st  
  Denna månad:
565938 st
 
  Föreg. månad:
1655386 st
 
  Totalt: 95968526 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. RHG
2. micke666
3. sunnne
4. FrankJScott
5. TheOne
6. Swarte
7. Herbert
8. allimac32
9. Alpinemadness
10. Hajen54
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > NUMMER TRE UTE NU
 

 
 

NUMMER TRE UTE NU
Ute nu

Vi utnämner årets crossover! ARCTIC CAT CROSSFIRE 8 SNO PRO LE POLARIS 800 DRAGON SWITCHBACK LYNX XTRIM RE 800 POWERTEK SKI-DOO RENEGADE BACKCOUNTRY X 800R YAMAHA FX NYTRO X-TX
Läs om nyheterna inför 2011. Tucker Hibbert kommer till VM i Malå. Plus lite till...



[1] NY ROBUST OCH VOLYMSLUKANDE 4P PULKA
4P som är välkänd släpvagnstillverkare har nu tagit fram ett annat släpfordon. En packpulka till skotern. Det är en mycket gedigen, välbyggd, genomtänkt och ändamålsenlig pulka vi stiftat bekantskap med. Lastutrymmet tar hela 2 scanbackar, ett mått – antal scanbackar - som blivit en rikslikare för att beskriva lastvolymen för skoterpulkor.

[2] POLARIS 2011
En del av de absoluta hetaste nyheterna släppte vi till förra numret. Där såg ni att Rushen kommer med en större motor. Något som vi tidigare hade gissat skulle dyka upp.

[3] 2011 LYNX 2011
Nu börjar symbiosen i BRP koncernen att verkligen visa sig. Med en större synergi i introduktioner av teknik och lösningar börjar både Ski-doo och Lynx att få tekniska lösningar på samma år. En styrka som ger en kraftsamlad bild av koncernen. Men detta innebär inte att slutprodukterna blir en replika av varandra och det är tur att de använder teknik gemensamt men låter lösningarna var olika.

[4] SKI-DOO 2011
Nyheten 800 R E-TEC kommer att ha mer än 155 hästar, exakt hur mycket över detta är vid pressläggning inte riktigt klart. Sista kalibreringarna fortsätter. Den bygger på samma grund som förgasarmodellen men vissa skillnader finns. Cylindertoppen har nu injektorer och förgasarna har försvunnit. Throttlen har fått en ökad omkrets från 40 mm till 52 mm. En helt ny motorstyrning med drivning för fyra injektorer istället för 600 E-TECs 2 stycken. Det kommit fram att Rotax och Ski-Doo har laborerat med en 800 E-TEC ett bra tag men problem med att få tillräckligt med luft till motorn har nu lösts. Tittar man på 2011 med E-TEC-motorn ser man nu att de två luftintagen är placerade högre upp. Ljuddämparen är också helt ny med fem kamrar istället för tre.

[5] 2011 YAMAHA
Den största nyheten är att Yamaha kommer med styrservo på en av sina maskiner. Ett revolutionerande steg och riktigt intressant.

[6] ARCTIC CAT 2011
Arctic Cat jobbar vidare med sina fyra hörnstenar även inför 2011 års skotermodeller. Fokus ligger på att tillhandahålla marknadens snabbaste och motorstarkaste skotrar inom 2- och 4-takts segmentet.

[7] BOSSES TEKNIK 2-TAKTSMOTORNS AVGASSYSTEM
När man tar på sig att försöka beskriva avgassystemets uppgift och funktion i 2-taktsmotorn är det lätt att hamna i en komplexitet som gör det svårt att förstå vad man egentligen försökt beskriva. Avgassystemen idag är så avancerade att man egentligen bara kan skrapa på ytan och göra beskrivningen mycket grov. Jag skall dock göra ett tappert försök utan att hamna på alltför djupt vatten.

[8] RETRO BURKARCUPEN I VILHELMINA
Burkarcupen hade nu letat sig till WWW-helgen i Vilhelmina och ämnet för dagen var Stadioncross. Till en första anblick när förarna anlände fanns många veckade pannor och för att citera en av förarna, ”vad är de här för jävla kitty Cat bana?”. Att det dessutom var Team Höjdaras Marie Mattson som myntat uttrycket var faktiskt lite oroväckande.

[9] TOBE 2011 NYHETER
Det är inte bara skotrarna som börjar ömsa skinn inför nästa säsong. Även klädtillverkarna har sett till att den nya säsongen skall få en smidig övergång med nya kläder och texturer som lockbete..

[10] SMART LAMPA
Behövs det mer ljus? Den frågan är berättigad när det gäller snöskotrar. Tittar vi på våra bilar, speciellt i Norrland, har de flesta utrustats med extraljus. Från bilkörningen vet vi det värdefulla med att ha extraljus för att se och upptäcka saker längre fram än vad den ordinarie belysningen täcker upp.

[11] FISKE MED GUNNAR WESTRIN
När grabbarna lastade en bastu på släpet trodde jag inte att det var sant. Förr virade vi renskinnen runt axlarna när stormen dånade ut över rödingsjön. Idag öppnar vi dörren till den mobila fjällarken och sätter fyr på värmeverket.

[12] BOSSE STRANDBERGS ÄVENTYR
Denna händelse är en av många i mitt långa och händelserika liv med snöskoter. Tidpunkten för denna var december 1979 och platsen Gällivare.

[13] NATIONELLA SNÖSKOTERRÅDET
Snofed har nu funnits sedan lång tid tillbaka, för att samordna och se till att skoteråkare och klubbars intressen kan tillvaratas på bästa sätt. Kontakter med myndigheter i skilda sammanhang har varit de stora övergripande frågorna. Skoteråkandet har inte alltid varit alltför välsett i samhället, som företeelse.

[14] ISMETE EFTER RÖDING
Ett bra komplement till det klassiska pimpelfisket efter röding kan vara att testa ismete. Detta fungerar speciellt bra i sjöar där rödingen lever som predator. Där rödingen får sin föda från småfisk, exempelvis löja, sik eller småröding. Utrustningen för detta fiske behöver inte vara speciellt avancerad. Ett ismetarspö med rulle laddad med 0,20-0,30 mm nylon lina fungerar utmärkt. I änden av linan fäster du en liten trekrok i storleken 8-12, beroende på betesfiskens storlek.

[15] SÄKERHET INFÖR FJÄLLRESAN
Normalt så brukar vinterns höjdpunkt för skoterkörning vara den årligen återkommande och emotsedda fjällresan, oftast i samband med sportlov, påskhelg och 1:a maj. Även om vi denna vinter haft ett snötäcke i hela Sverige som vi nästan inte kan minnas och som gjort skoteråkning möjlig under en längre period än vi vant oss med de sista åren, är det ändå fjällresan som hägrar för många av oss. Fjällen drar på ett speciellt sätt. Åtskilliga tusen skoterekipage transporteras på släpvagn från kust och sydligare områden upp till fjällen under vårvintern.

[16] RETRO BURKARCUPEN I SKELLEFTEÅ
Skellefteå Snöskoter, ny arrangörsklubb i Burkarcupen, hade inte polat med Polman kan man säga. Närmare den absoluta nollpunkten kommer man inte på Celsiusskalan men det utfördes en mycket bra tävling med 107 tappra riddare av alla möjliga slag.



[ TESTER ]

[17] VEM BLIR ÅRETS CROSSOVER?
ARCTIC CAT CROSSFIRE 8 SNO PRO LE POLARIS 800 DRAGON SWITCHBACK LYNX XTRIM RE 800 POWERTEK SKI-DOO RENEGADE BACKCOUNTRY X 800R YAMAHA FX NYTRO X-TX I år har vi samlat ihop fem tuffa representanter i crossover 800-klassen, en från varje tillverkare. Här finns kraftpaket antingen med tvåtakts- eller fyrtaktsmotor i effektklassen 135-160 hk och med drivbandsländer mellan 345-370 cm. Medverkande i årets crossovertest är följande snöskotermodeller:



[ RACING ]

[18] Tucker Hibbert till VM
En höjdpunkt för Svensk snöskotersport Nu är det klart att Tucker Hibbert kommer till VM i Malå den 26-27 mars!

[19] Big Jump i Vännäs
Strålande sol och många i publiken fick se Ross Mercer och andra som Daniel Bodin hoppa långt och trixa. Både snöskotrar och MX motorcycklar visade upp sina helt galna tricks medans rekordförsöket förberedes.

[20] ADAM RENHEIM
Stadig utveckling har gett resultat. En kraft att räkna med i Pro Open och en stor utmanare till SM Guldet är Lynxs fabriksförare Adam Renheim från Lima. Adam Renheim startade sin karriär 2002 med en enstaka tävling men blev redan från början biten tack vara att han hade många kamrater med sig och att det var härlig stämning redan från början.



» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se