10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > SM-KVAL I HASSELA

SM-KVAL I HASSELA
Stefan Björklund tampas med Terje Staffansson

HASSELA SKI RESORT BLEV INVADERAT AV FLERA HUNDRA SKOTRAR, FÖRUTOM FÖRARNA SOM GJORDE UPP I ÅRETS FÖRSTA SM-KVALS TÄVLING, KOM ÄVEN DRYGA 130 ENTUSIASTER PÅ SKOTER. TROTS BITANDE KYLA (-20 GRADER) KOM DET MYCKET PUBLIK TILL HASSELA.
Trots att Jens Nordquist crashade i ett av heaten kunde han ta hem segern totalt i Sport 600

Då har första kavltävlingen för back-SM avgjorts och det i Hassela med Nordanstigs skoterklubb tillsammans med Äventyrsmästarna som arrangör.
Snöröken låg tät över tävlingsbanan vid Hassela Ski-resort när SM- kval 1 drog i gång i dag.
Hela – 28 grader stod det på termometern i morse när förarna vaknade, 1 timme försenade kunde så äntligen tävlingen börja, då hade temperaturen gått upp till ”bara” – 20 grader.
Robin Olausson Östersund knep 3:e platsen i Pro stock

Gunnar Hedin som var tävlingens domare berättade att banan är bara 500 meter, och detta på grund utav att skidbackarna samtidigt är öppen för allmänheten.. Ganska imponerande att kunna samsas på detta vis, SM deltävling i snöskoter samtidigt som snowboard och skidåkare åker bredvid.

Ett 40 tal förare trotsade kylan och kunde ställa upp i årets första drabbning. Den korta banan blev fort väldigt polerad och isig. Isigheten beror till viss del på att den snö som ligger i botten är från snökanonerna. Ett av de mest kritiska och olycksdrabbade ställena på banan var efter den första 180 graders kurvan, där banan gick brant utför för att sedan återigen svänga uppåt.
Där fick många förare problem med vältande maskiner, för välte en blev det stopp för fler.
Henrik Olofsson Krokom tar täten, men slutar totalt 3:a

Ungdoms klassens förare kunde känna sig ganska trygg poängmässigt då endast tre deltog. Det blev Robin Karlsson från Strömsunds MK som tog hem segern före Anton Bodin Söderhamns SK, och på en fin Brons plats kom Tova Axelsson Woxnadalens MK.

Racer klassen var även denn tunn, men destå hårdare drabbningar blev det , Östersunds åkaren Stefan Björklund kunde till slut ta hem segern. På andra plats hittar vi Daniel Östman Sundsjö SK före Terje Staffansson Idre MK på tredje plats.

Rookies
Hur kan man sammanfatta denna tävlingsdag?
Som Johan på Äventyrsmästarna sa – Vi är alla rookies när det gäller att arrangera tävlingar.
Det finns säkert många saker som man märker i efterhand, att man kanske skulle gjort annorlunda, men alla är nybörjare i början.
Fredrik Kallin i full färd uppför Hassela backen

Kontentan av denna tävling blir trots div förseningar ett tummen upp för arrangören, en relativt snabb omgång med idel positiva funktionärer gjorde det hela sevärt. Nu får man kanske se detta som en försöksomgång, och förhoppningsvis får vi komma hit på backtävling även nästa år.