10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > SM FINALEN I SKOTERCEOSS 2011 NU AVGJORD

SM FINALEN I SKOTERCEOSS 2011 NU AVGJORD

Johan Erisson, Petter Nårsa och Adam Renheim
DÅ HAR SKOTERCROSS FINALEN 2011 AVGJORTS I STRÅLAND SOLSKEN OCH CA +10 GRADER. DETTA VÄDER GJORDE OCKSÅ BANAN VÄLDIGT TUNG OCH KRÄVANDE.

I ett strålande vårväder kunde publiken avnjuta en riktigt trevlig skotercrosstävling med Sveriges absoluta elit. Östersunds skoterklubb har som vanligt koll på arrangörskapet och får med beröm godkänt.

Trots att banan under dagen blev blötare och blötare kunde de tävlande fortgå med några smärre stopp för att justera till den. Den blöta snön gjorde banan otroligt tung och jobbig att forcera vilket syntes väl på förarna som i de sista varven mest höll sina placeringar i stället för att avancera, detta kan givetvis också bero på att banans korta sträckning saknade bra ställen för omkörning.

Omkörningar blev det dock i form av varvningar, vilket gjorde det lite besvärligt att följa racen.

Damernas klass dominerades av den fenomenala Marica Renheim Lima MS som under dagen körde snabbt och stabilt och hade ett bra flyt genom hela finalen och tog hem total segern före Anna Carin Karlsson Älvsbyns MS. Anna Carin hade innan finalracet bara 2 pinnar upp till Marica, hon vann dock ett av heaten under dagen och hamnade på en fin andra plats. Emma Karlsson Åsele SK kämpade tappert och fick in en tredjeplacering som bäst under dagen, men kammade hem bronset totalt under säsongen.

Pro Open, SM-guldet gick inte helt oväntat till den orubblige Petter Nårsa Moskosels SK som utan några större problem kunde kamma hem idel heat segrar under dagen, och innan sista heatet stod det redan klart att Petter var Svensk mästare i skotercross 2011, för andra gången i år då han vann SM crossen i Sundsvall under SM-veckan.
Johan Eriksson Team Walles fick inte till det som han ville under dagen men fick till slut en andraplacering totalt då Adam Renheim Lima MS plötsligt blev diskad på grund av otillåten skruvning i tredje heatet, lite snöpligt då det endast skilde en poäng mellan dem.

I Pro Stock klassen kunde vi följa Jeff Öijer Mora MK som körde helt fenomenalt på den blöta och tungjobbade banan, han fick in två andra placeringar och en första placering. Jeff fick således in mest poäng men fick ändå se sig besegrad av hemma hoppet Marcus Johansson Östersunds SSK som med sina två poäng mer, stolt kunde ta hem guldet. Dubbelt upp blev det på prispallen för Östersund genom Marcus Ogemars brons.