9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > ARCTIC CAT CUP 2012 AVSLUTAS MED ETT ”HAT TRICK”

ARCTIC CAT CUP 2012 AVSLUTAS MED ETT ”HAT TRICK”

Petter Nårsa från Moskosels SK har gjort det igen, nu hamnar han på Arctic Cat Cups ”Hall of Fame” för all framtid. 2012 års vinnare av Arctic Cat Cup blev inte helt oväntat denne fenomenale skotercross förare. Ett mål som han själv givetvis har siktat på en tid.

Petter förklarar själv att han hade bra flyt genom hela racet och gjorde rätt spårval.
Och att man måste köra rätt aggressivt i de första varven för att försöka få den lucka man behöver, för att sedan kunna behålla ledningen. Det gjorde han också med besked, med sin tuffa och smidiga körning hade han som bästa tid i helgen runt 55 sekunder, då går det snabbt.

Adam Renheim Lima SK satte tidigt sikte på Nårsa och höll sin placering in på en fin andra placering, Adam som för övrigt körde otroligt snabbt och stabilt hela helgen med en klockren seger i semifinalen. Tredje platsen fick vårt grannland Finland med Ville Yliantilla LaMK.

Johan ”Spindelmannen” Eriksson som speakern kallade honom rattade sin Polaris runt banan riktigt bra och hamnade på en fjärdeplats.

Damernas final race dominerades av Marica Renheim Lima SK som var helt felfri i sin körning hela dagen med samtliga heat segrar och så även i semifinalen.

Tätt bakom kom Elina Öhman Älvsbyns MS in på en andra plats, som även hon styrt hem idel heat segrar och en semifinal under dagen.

På tredje plats har vi ingen mindre än Desiree Stolt Umeå AK som körde sin sista stora tävling i och med denna. Desiree berättade efter tävlingen att hon var slut redan efter de två första varven. Då måste det finnas en hel del vilja och rutin om man skall palla ytterliggare åtta varv och ändå sluta på pallplats.

Pro Stock
I Pro Stock tog Oscar Norum Umeå AK starten och behöll ledningen ända in i mål. Oscar som varit som bäst trea i kvalen och fyra i semifinalen tog fram det lilla extra inför finalen och visade vart skåpet skulle stå.

In flygande på en andraplats kom så Östersunds egen Marcus Ogemar som gått från klarhet till klarhet med sin körning i helgen, rena Tapio fasonerna, om man får säga så.

Tredjeplatsen får inte helt oväntat Nisse Källström SMK Söderhamn med en av tidernas vassaste uppkörning enligt Gunnar Fridlund, Nisse har precis som Ogemar visat prov på riktigt fin skotercross på högsta nivå, snabb och smidig med rätt spårval.

Ungdom 12 – 14
När vi nu pratar om bra flyt i sin körning, så kan nog ingen säga emot att vinnaren Elias Ishoel NMK Oppdal Norge hade just det. För aldrig har jag sett en grabb flyga fram som han gjorde i finalen, helt enormt bra teknik, varv på varv gjordes det omkörningar ända in i mål och vilka hopp han gjorde det var i världsklass. Andra platsen gick till Albin Lundqvist Arvidsjaurs MS, en som många hade som stark vinnarkandidat efter sin fina vinst i semifinalen. Trea kom så Hampus Lövenius Bygdsiljum MK.

Ungdom 14 – 16
Philip Andersson Bygdsiljum MK kämpade väl under helgen och kunde i finalen roffa åt sig guldet före brorsan Emil Andersson. Tredjeplatsen tog Marius Nord Alta SSF Norge hand om.

Mer bilder och info kommer i nästa nummer av Tidningen skoter...

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se