9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > Ett kallt Arctic Cat Cup 2016

Ett kallt Arctic Cat Cup 2016

Arctic Cat Cup 2016 fick en kylslagen start - 17 grader och blåst. Detta stoppade givetvis varken tävlande eller arrangör. Kvalen kördes i ett snabbt och effektivt tempo, trots kraftig snörök.

Tävlingen första dag är inte slut ännu men, däremot har nu kvalen körts klart. Med rejäla fighter efter banan, så att speaker Gunnar Fridlund och Jörgen Hellgren blev så exalterad att de skrek i mun på varandra, hur skall de då bli i finalen tro?. De flesta klasserna var mycket intressant och spännande att följa. Förarna trotsade kylan och snöröken och gav allt redan i kvalen på den drygt 750 meter långa banan. Detta borgar för en final i världsklass. Banan var väldigt bra, med mycket snö, Östersunds SSK har gjort ett kanonjobb med banan.

Klass 12 - 14
Roligt att återväxten inom skotersporten fortfarande finns, med idel nya namn på startfältet var det en fröjd att följa dem runt banan. Tim Strandberg från Tavelsjö gjorde riktigt bra ifrån sig då han kunde ta hem båda kvalreporna. Tavelsjö hade flera bra förare på plats William Svensson styrde in med en fin andra och tredje plats i kvalen. Lucas Vikström Infjärdens RSK och Gustav Sahlsten Umeå AK tog var sin seger och varsin andraplats, riktigt bra kämpat.

Klass 14-16
Dessa förare har varit med ett tag och det syntes på körningen. Här får man säga att den dominerades av Gustav Samuelsson Team Walles och John Wolden NMK Oppdal(Norge)som båda körde ruskigt bra med dubbla kvalsegrar som resultat. Lukas Svensson Tavelsjö även han gjorde riktigt bra ifrån sig med två andra placeringar. Ludwig Gustafsson Lingheds SK gjorde tidernas uppkörning från sjunde plats till en fin tredje plats.

Dam
21 startande i damklassen vilket är en bra samling duktiga tjejer. En som visade av riktig "Girl Power" var Ronja Revelj Team Walles MK som båda sina heat körde väldigt stabilt och kunde bärga segern i båda. Ellen Bäcke SMK Ockelbo som i första heatet körde in på andra plats efter Ronja tog också hon en välförtjänt seger i andra heatet. Wilma Jonsson Storumans SK och Malene Andersen Alta SFF fick in varsin andra resp. tredje plats. Det kommer bli en mycket intressant final i denna klass under morgondagen.

Stock
Standardklassen som inte är så mycket standard mer än motorn, något som de kära killarna i speakertornet surrade mycket om. Vi har nog sagt det förut men det är nog den tuffaste klassen med hela 81 startande. Ja vi säger bara Johan Eriksson Team Walles MK vilken förare, har varit med länge nu och visar att han har både rutin och allt annat för att vara med i toppen. Första heatet solklar seger före Oscar Englund Njurunda MK som styrde in på en fin andra plats, Oscar kommer direkt från 14-16 klassen och utmanar nu storheter som Johan Eriksson, mycket imponerande. Eriksson var den ende som tog hem båda kvalreporna, men tätt följd poängmässigt är Martin Ek-Spjut Infjärden RSK, Andreas Mårten Mora Mk, Sebastian Drotz Härjedalens MK och Risto Juujärvi LaMk (Finland)som alla vann ett heat och en andra plats.

Open
Tungviktarnas klass, Här visade Storumans David Reponen vart skåpet skulle stå, stabil och säker skoterkörning resulterade till två solklara segrar i kvalen. tätt följd av Filip Öman Älvsbyns MS i båda kvalen. Filips bror Adam Öhman hamnade på femte plats i första kvalet men tog igen det med råge i sitt andra där han gick segrande över mållinjen före Oscar Norum Umeå AK.

det var lite publik under dagen, men förhoppnings blir det desto mer i morgon under finalerna.
Kvaldagen bjöd som sagt på en mycket underhållande skotercross. Nu väntar vi med spänning på finalen, men först är det knatte race, Cat Attack och uppvisning uppe på Gräfsåsens motorstadion.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se