Här är du: Nyhetsarkiv > SKOTERCROSS NJURUNDA SM-DELTÄVLING 2

SKOTERCROSS NJURUNDA SM-DELTÄVLING 2

Johan Lidman jagas
Njurunda MK stod värd för andra deltävlingen i skotercross SM. En klubb som verkligen jobbat hårt för att detta skall gå i lås. Flera tusentals kubikmeter snö har körts in tillsammans med egenproducerad snö med snökanoner samt stora ideella krafter gjorde denna dag till en succé trots blidväder.

Den 640 meter långa banan har klubben febrilt slitits med de senaste dagarna, allt för att få den så bra som det kan möjligtvis kunnat under rådande omständigheter. Givetvis fanns där hårda och isiga partier men överlag en helt okej bana, En bana med flera partier där det blev riktigt utslagsgivande beroende på vilket spår förarna tog.

Fanny Wikström Eldar på mot guldet
Damernas finaler kom att domineras av Fanny Wikström Infjärdens RSK som körde otroligt snabbt, stabilt och gjorde som synes inga misstag, Fanny hamnade således längst upp på pallen i dag. På andraplatsen med samma totalpoäng hamnade Ronja Renheim Lima MS. På tredje plats kom hemmaåkaren Matilda Norberg Njurunda MK som kämpade riktigt bra, med en tredjeplats och en femteplats vilket resulterade i en total tredjeplats.

Andreas Mårten flyger fram
I Stock-klassen vilken var den enda som körde en ”riktig” final kunde Moraföraren Andreas Mårten ta hem guldet före Balder Nääs Team Walles MK. Andreas Tog starten och kunde hålla alla andra bakom sig hela vägen in i mål. Balder körde som vanligt väldigt stabilt och silvermedaljen blev hans. Tväråns MK´s förare Emil Hansson kunde imponerande ta hem en fin tredje plats. Hemmaföraren Oscar Englund hamnar på en total åttondeplats under dagen.

John Stenman Vinnare av Openklassen
Open-klassen kördes precis som damernas i två finaler på grund av för få deltagare. John Stenberg Lofsdalens SK dominerade med två raka segrar vilket gav full pott och guldglans. Johan Lidman Tväråns IF körde in på en fin andra plats före Nisse Kjellström SMK Söderhamn som båda slutade på 40 poäng efter finalerna. Johan hade däremot en fin andra plats vilket gjorde silvret till hans. Oscar Norum Umeå AK slutar på fjärde plats.

Matilda Norberg 3:a idag