9. Alpinemadness
10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > SOM VÄNTAT - JANNE TAPIO HELT SUVERÄN

SOM VÄNTAT - JANNE TAPIO HELT SUVERÄN
Janne Tapio med sin nya Lynx Revo var Arctic Cat Cup:s suverän. Foto: Christer Svensson.

ARCTIC CAT CUP ÄR AVSLUTAD. EN HÄRLIG CROSSTÄVLING DÄR DET GICK SOM VÄNTAT - JANNE TAPIO, FINLAND, VINNER ÖVERLÄGSET PRO 800. AVSTÅNDET TYCKS VARA ÄN STÖRRE DEN HÄR SÄSONGEN. MEN VILKET TÄVLINGSDEBUT FÖR NYA LYNX REVO:N!

Den 33:e upplagan av Arctic Cat Cup blev en förnämlig uppvisning av Janne Tapio. Rovaniemi-föraren med den nya Lynx Revo:n var ekipaget helt oslagbar i värstingklassen PRO 800.
I det sista heatet (man körde tre) så fick Peter Ericson, Skellefteå med sin Polaris IQ mycket bra flyt och knep en andra plats efter Tapio. Noterbart är att Peter styrde en 440-maskin bland 800 åkarna! Thomas Åberg började också hitta rätt med sin nya Revo. Thomas är en slowstarter, men såg tämligen nöjd ut med sin insats och inte minst den nya maskinen. Fin säsongsstart för nya Revo:n med andra ord.
Johan Ericson hade en fin dag och trivdes på sin IQ 440 och vann också sammanlagt. Detta sedan Daniel Olofsson, strulade till det i sista styrningen och blev ”bara” femma och då räckte inte poängskörden till för en topplacering. Polaris också på andra plats via stilåkaren Peter Eriksson.
Viktor Stenman, Storuman är just nu hetast i fylliga 600-klassen och vann klart med sin Polar-Ski-Doo. Mycket ska till om inte Viktor gasar mot en säker SM-plakett.
Den yngre ungdomsklassen fick vi inte se en av favoriterna Christian Salemark, som fick lämna banan efter sjukdom. Nu hade man lite till mans tippat Jeff Höjer, men Jeff strulade till det i sitt första heat och då hjälpte det inte han vann klart det andra. Sammanlagt toppade norrbottningen Christian Åström efter två fina styrningar.
I yngre ungdom var det Robin Olausson, som vann före Petter Norsa.
65 ungdomar var med och körde! Mycket bra.
Bland tjejerna så strulade det till sig i starten för Anna Henriksson, men Anna kom snabbt tillbaka och kunde vinna klart en tunn damklass.
En mycket bra tävling och det flöt fenomenalt, som vanligt när Östersund SSK arrangerar. Sol, mycket folk och massor med snö.
Vad kan man mer begära!
Magnus dewall
Christer Svensson
LG Lidgren
var på plats
MISSA INTE KOMMANDE NUMMER AV TIDNINGEN SKOTER - RAPPORT FRÅN BLA ARCTIC CAT CUP!

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se