10. Hajen54

Här är du: Nyhetsarkiv > SNART DAGS FÖR SLUTFINALEN - KVALEN TILL SVENSKA FÖRARE

SNART DAGS FÖR SLUTFINALEN - KVALEN TILL SVENSKA FÖRARE
DANIEL OLOFSSON HADE INGA PROBLEM ATT VINNA DET ENA VM-KVALET IDAG. FOTO: CHRISTER SVENSSON

DET ÄR FULL FART PÅ MÅNGA HÅLL I CROSS-SVERIGE. I GUMBODA PÅGÅR SM-KVAL OCH I ÖSTERSUND KÖR MAN VM-FINALEN PÅ GRÄFSÅSVALLEN.
DE SVENSKA FÖRARNA THOMAS ÅBERG OCH DANIEL OLOFSSON VANN VAR SITT KVALHEAT.

Nu är det full fart på kvalen i Världsmästerskapet i snöskotercross. De nordiska förarna har känt på banan i de två kvalen som egentligen inte har någon betydelse.
Janne Tapio bevakade sin tredje plats och lärde sig hitta lämpliga spår. Första kvalet vanns av Daniel Olofsson följd av Peter Ericson, sedan alltså Janne Tapio. På fjärde åkte Johan Eriksson in. Johan gjorde för övrigt en attack på Tapio på ett av varven men vurpade.
I det andra var det Thomas Åberg, flerfaldige svenske mästaren, som såg mycket stabil ut med sin Lynx Revo. Emil Öhman, ung talang frän Älvsbyn såg till att det blev Lynx även på andra platsen. Öhman var för övrigt uppe och ledde ett antal varv. Jörgen Backman gör sin bästa säsong och med sin 440 så blev det kvaltrea.
I ÖP Super Sno X Challange, så toppade Viktor Stenman överlägset det första och det tredje hade Jörgen Backman inga problem att ta (han dubblerar i klasserna i dag).
Dubblerar gär också Johan Eriksson, som överlägset vann det fjärde heatet före norske Gjör Björn Petersen(EM-mästaren från förra helgen) Bröderna Tom och Emil Johansson knep fjörde och femte platsen strax efter hemmasonen Markus Edvidsson.
Nu drar det strax ihop sig till final i VM och mycket talar för att Janne Tapio vinner VM, men möjligen kan någon svensk slå honom. Om ett tag vet vi.